FAQ

Frequently Asked Questions

Sök svar på dina vanligaste frågor om X-CRUISE! Här hittar du allt du behöver veta för att maximera din festupplevelse. Läs noga igenom allt så du inte missar något viktigt! Har ni fler frågor så kontakta oss gärna!

Innehåll som kan döljas

Vad kostar det?

Hyttpriser startar från:
1240 SEK/pers och gäller när 4 personer bokar gemensam E-hytt.
Ni hittar aktuella priser på bokningssidan för samtliga hytter! Gå till bokningssidan: Klicka här!

Vart åker båten ifrån?

Adress till hamnen i Stockholm:
Värtahamnen - Hamnpirsvägen 10, 115 41 Stockholm, Sweden.

Destinationen varierar beroende på vilket fartyg som reser under perioden:

Stockholm - Tallinn - Stockholm.
Stockholm - Riga - Sthlm.
Stockholm - Helsingfors - Stockholm.

Hur är säkerheten?

Vi vill betona att säkerheten alltid är vår högsta prioritet och vi vill ge er insikt i våra säkerhetsåtgärder. Klicka här för att gå till sidan för Säkerhet.

Behöver jag ta med ID-handlingar?

Pass eller Nationellt ID Kort. KÖRKORT GÄLLER EJ!

Vart hämtar man ut biljetter?

Biljetter kan hämtas vid biljettluckorna i Värtahamnen eller enkelt via våra självbetjäningsautomater. Läs mer om detta: Klicka HÄR!

Vart hämtar man ut VIP?

För VIP Access, vänligen hämta dina biljetter utanför lucka 29-30 i Värtahamnen (terminalen). För att köpa VIP-Access Klicka HÄR!

Borttappad Hyttnyckel?

Har du tappat bort din hyttnyckel eller att den slutat fungera så måste du kontakta receptionen ombord i förstahand. Har du gått av båten och tappat bort din nyckel så måste du gå till receptionen på terminalen. Vid borttappad nyckel så måste din identitet styrkas med hjälp av Pass eller Nationellt ID-kort. En kostnad kan tillkomma från rederiet.

Kan man köpa singelbijetter?

Nej, tyvärr inte. Det finns inget som heter biljetter endast Hytter eller Hyttplatser. Du måste köpa en hytt vilket är din biljett. Har du ingen hytt så kommer du inte ombord. Det är många som lurar folk och säljer biljetter som inte finns. Det går bra att sälja en hyttplats men då bor man tillsammans med någon eller några andra. X-Cruise ansvar inte för biljetter som säljs i andrahand. Du är själv ansvarig för att verifiera äktheten av din biljett hos Tallink Silja. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker https://se.tallink.com/x-cruise eller ringer 08-6663333 för att kontrollera om några obetalda hytter har återkommit till systemet.

Finns det TAXFREE?

Ja öppettider presenteras en vecka innan avgång. Åldergräns för alkohol & tobak i TAXFREE är 18år. För att se utbud: Klicka HÄR!

Får man sälja vidare sin hytt?

Ja detta är tillåtet. Det är många som lurar folk och säljer hytter som inte finns. Det går bra att sälja sin hytt. X-Cruise ansvar inte för hytter som säljs i andrahand. Du är själv ansvarig för att verifiera äktheten av din hyttbokning hos Tallink Silja. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker https://se.tallink.com/x-cruise eller ringer 08-6663333 för att kontrollera om några obetalda hytter har återkommit till systemet.

Får man ta med egen högtalare?

Max storlek: 18 x 7,4 x 6,9 cm

Endast mindre portabla högtalare (strandhögtalare) som uppfyller de angivna måtten är tillåtna ombord. Fartygets ordningsvakter har rätt att beslagta högtalare som är större än de angivna måtten redan före ombordstigning. Ordningsvakterna kan även utfärda en varning om högtalare smugglas ombord. Dessa regler gäller av säkerhetsskäl för att säkerställa alla passagerares bekvämlighet och för att undvika att nödsignaler och viktig information missas. Laddning av högtalare i hytten är inte tillåten av brandsäkerhetsskäl för att minimera risken för brand. Vår högsta prioritet är din säkerhet.

X-Cruise ansvarar inte för högtalare som beslagtas av fartygets personal.

Får man ta med mat & dryck ombord?

Man får tyvärr inte ta med mat och dryck ombord. Allt går att köpa ombord. Läs noga igenom ordningsreglerna: Klicka HÄR!

Hur länge är man i land?

Man är i land ca 7 timmar och 15min. Detta varierar per kryssning. Tänk på att den lokala tiden kan skilja sig emot Svenska tider. Hyttnyckel och pass eller nationellt ID-kort måste man ta med sig om man går i land.

Kan man parkera bilen?

Det finns cykelparkering och parkering för elsparkcyklar tillgängliga under terminalbyggnaden.

Alla parkeringsplatser i området ägs av Stockholm Parkering.
Du kan betala parkeringsavgiften via parkeringsautomaten eller använda mobilappar som Betala P, Easypark, Parkster eller Flowbird.
Observera att det inte går att förboka parkeringsplatser på förhand.

Betalsätt ombord?

Alla priser ombord är i EUR. Vid betalning med kort sker detta till kortutgivarens aktuella valutakurs.

Vi rekommenderar att man tar ut kontanter innan man kommer ombord då nätverket kan skapa problem när man försöker betala med kort.

Vill man tatuera sig så tar de endast SEK eller EURO i kontant.
Shoppen / VIP: Kort, Swish, Euro eller SEK

Bankomat finns INTE ombord.
Bankomat finns på Värtaterminalen men vi rekommenderar att man tar ut pengar innan man kommer till terminalen ifall den skulle vara ur funktion eller att det är köer.