X-Cruise Säkerhet

Vi vill betona att säkerheten alltid är vår högsta prioritet och vi vill ge er insikt i våra säkerhetsåtgärder. Här är några centrala punkter:

Legitimation: Alla passagerare måste uppvisa giltigt pass eller nationellt ID-kort. Varje dokument kommer att kontrolleras noggrant. Om du inte kan uppvisa ett giltigt pass eller nationellt ID-kort kommer du tyvärr inte att kunna gå ombord.

Frågor om resehandlingar: Om du har ytterligare frågor eller osäkerheter gällande resehandlingar, tveka inte att kontakta Silja Line på telefonnummer 08 - 22 21 40 och informera dem om att du ska delta i X-CRUISE (specialkryssning). 

Samarbete med myndigheter: Vi har aktivt samarbetat med Silja Line och Tullverket för att begära visitering av samtliga passagerare. Vi kan inte garantera att detta innebär stickkontroller eller visitering för alla, men vi har även begärt användning av metalldetektorer och narkotikahundar från tullmyndigheterna. Normalt sett finns det åtta tullvakter, fyra narkotikahundar, detektorer och visitering ombord. Med det ökade antalet resenärer har vi begärt extra åtgärder för att säkerställa tryggheten.

Ordning och säkerhet: Vår ordningsvaktspersonal ombord har också förstärkts. För närvarande har vi 18 kunniga ordningsvakter som talar svenska och 8 ordningsvakter som talar engelska. De svenska ordningsvakterna är specialiserade och har genomgått extra utbildning för att säkerställa säkerheten under våra specialkryssningar.

Övervakning: Vi har omkring 1000 övervakningskameror ombord som våra ordningsvakter använder för realtidsövervakning och säkerhetsändamål.

Incidenthistorik: Det är med stolthet vi kan säga att vi aldrig har upplevt några allvarliga incidenter ombord. Vår högsta önskan är att sådana incidenter aldrig inträffar. Säkerheten för våra passagerare är vår absoluta prioritet.

Förbud mot egen mat och dryck: Vänligen observera att det inte är tillåtet att ta med egen mat eller dryck ombord. Det finns omfattande mat- och dryckesalternativ ombord till mycket förmånliga priser jämfört med land. Dessutom är risken att mat och dryck beslagtas vid eventuell visitering hög.

Underhållning och respekt: Vi har en fantastisk line-up på denna kryssning och uppmuntrar våra passagerare att inte bara stanna i hytten. Nästan alla som reser med oss gör det för att träffa nya människor, festa och ha roligt. Våra gäster kommer från hela Skandinavien. Om någon beter sig på ett sätt som upplevs som olämpligt, uppmanar vi våra passagerare att omedelbart meddela vår personal så tar vi hand om situationen. 

Högtalare som är tillåtet att ta med: Max storlek: 18 x 7,4 x 6,9 cm. Endast mindre portabla högtalare (strandhögtalare) som uppfyller de angivna måtten är tillåtna ombord. Fartygets ordningsvakter har rätt att beslagta högtalare som är större än de angivna måtten redan före ombordstigning. Ordningsvakterna kan även utfärda en varning om högtalare smugglas ombord. Dessa regler gäller av säkerhetsskäl för att säkerställa alla passagerares bekvämlighet och för att undvika att nödsignaler och viktig information missas. Laddning av högtalare i hytten är inte tillåten av brandsäkerhetsskäl under tiden man inte är i hytten för att minimera risken för brand. Vår högsta prioritet är din säkerhet. 

Skadegörelse och rökförbud: Skadegörelse och rökning i hytterna är allvarliga överträdelser och kommer att behandlas enligt gällande regler och lagar. Rökning klassificeras som mordbrand på våra kryssningar, och eventuell skadegörelse rapporteras och får individen själv stå för kostnaderna.

Respekt och samarbete: Slutligen uppmanar vi till ömsesidig respekt mellan passagerare och gentemot vår personal ombord. Vi är alla här för att ha en trevlig och säker resa. X-Cruise prioriterar alltid säkerheten. Tveka inte att kontakta oss via vår fanpage om du har några frågor eller funderingar angå

Vi har en fantastisk "Frequently Asked Questions" - FAQ sida där ni kan läsa mer gällande er kommande vistelse på båten.

Välkomna till Skandinaviens Mest MAXXADE Partykryssning genom tiderna Önskar Team X-Cruise!

Boka din hytt idag!

SKANDINAVIENS MEST MAXXADE PARTYKRYSSNING!

Förvandla din festdröm till verklighet på våra omtalade kryssningar! Hytterna försvinner som smör i solsken, så vänta inte - boka din plats nu och försäkra dig om en oförglömlig fest till sjöss! 🚢